Runaway Jury (2003)
Genul Filmului: Acţiune Thriller
Calitate Film: HD

SUBTITRARE ROMÂNĂ

Descriere:

VERDICTUL UNUI PROCES ESTE MULT PREA IMPORTANT PENTRU A FI HOTARAT DE JURATI.

Filmul este bazat pe romanul-bestseller al lui John Grisham.

O vãduvã din New Orleans dã în judecatã o mare corporatie nationalã, acuzându-i de uciderea sotului ei. Actiunea ei declanseazã un proces cu o mizã de milioane de dolari. E un proces care ar putea fi câstigat chiar înainte de a începe, de cãtre partea care reuseste sã manipuleze mai abil juriul.

Avocatul vãduvei este Wendall Rohr (interpretat de Dustin Hoffman), un om cinstit si foarte pasionat de caz. Oponentul sãu este, aparent, avocatul corporatiei, Durwood Cable (interpretat de Bruce Davison). În realitate, în spatele acestuia se ascunde inteligentul si crudul consultant al corporatiei, Rankin Fitch (interpretat de Gene Hackman).

Fitch se instaleazã într-un imobil pãrãsit din Cartierul francez si, ajutat de echipamente si tehnologie de vârf, începe sã-i urmãreascã si sã-i evalueze pe viitorii membri ai juriului. Investigându-le viata particularã în cele mai mici amãnunte, Fitch manipuleazã procesul de selectie a juratilor. Pentru el, juriul perfect este cel care va vota în favoarea clientului sãu.

Curând, Fitch si Rohr realizeazã cã nu sunt singurii care încearcã sã câstige juriul de partea lor. Unul dintre jurati, Nick Easter (interpretat de John Cusack), pare sã aibã propriile sale planuri privitoare la deznodãmântul procesului. O femeie misterioasã, care se recomandã doar cu numele ‘Marlee’ (interpretatã de Rachel Weisz), îi contacteazã pe Rohr si pe Fitch, spunându-le cã juriul este „de vânzare” la un pret fabulos, beneficiarii fiind ea si Nick Easter.

În timp ce procesul se dezbate la tribunal, în Cartierul francez din New Orleans se desfãsoarã un joc periculos de-a soarecele si pisica. Moralitatea lui Rohr este pusã la grea încercare, iar Fitch trebuie sã se decidã pentru un juriu care poate fi cumpãrat, indiferent de vietile care vor fi distruse în aceastã manevrã.

Twentieth Century Fox prezintã filmul Runaway Jury /Juriul, o productie New Regency, în regia lui Gary Fleder, dupã romanul lui John Grisham. Filmul este produs de Arnon Milchan, Gary Fleder si Christopher Mankiewicz. Scenariul este realizat de Brian Koppelman, David Levien, Rick Cleveland si Matthew Chapman. Producãtorul executiv este Jeffrey Downer. Imaginea este semnatã de Robert Elswit, scenografia de Nelson Coates, iar montajul de William Steinkamp. Costumele sunt create de Abigail Murray. Coloana sonorã este compusã de Christopher Young.

Filmul marcheazã prima colaborare dintre doi monstri sacri ai marelui ecran, Gene Hackman si Dustin Hoffman. Din distributie mai fac parte: Bruce McGill, Jeremy Piven, Nick Searcy si Jennifer Beals.

ADEVAR. TACERE. CRIMA.
BANII POT CUMPARA ORICE.

Trailer:

Comentarii

  Subscribe  
Notify of